Foto's 2011-2012

Eindelijk was het dan zover: op 11 februari 2012 konden er kortebaan wedstrijden voor de jeugd gehouden worden. Het ijs was goedgekeurd en het was ook nog eens prachtig weer. Het leverde een zee van foto’s op,o.a. van Marjo Kwast en Karin Reeuwijk. 

*

11 februari 2012 - Kortebaan jeugdwedstrijd

Zaterdag 11 februari 2012  was een schitterende schaatsdag: temperatuur iets onder nul, nauwelijks wind en een lekker zonnetje.
De dag ervoor was het ijs op de Binnenliede eindelijk goedgekeurd door de Havendienst van Haarlem. Het was nu zelfs mogelijk om een ‘Rondje Haarlem’ (officieel de ‘Molentocht’) te schaatsen. Wel moest er bij veel bruggen gekluund worden. 

Er was door Jan, Marcel, Karin en Marja een koek-en-zopie tent neer gezet aan de kant van de Liede met koffie, thee, warme chocolademelk (met slagroom), warme worst, frisdrank en snoep. Na afloop van de wedstrijden was het daar nog lang erg gezellig. 

Op het ijs was een korte-kortebaan uitgezet van ca. 60m.
De inschrijving was een uur tevoren op het ijs en leverde 20 aanmeldingen op. De belangstelling van de jongere jeugd was groot, maar de oudere jeugd liet het afweten. 

Na loting werden de wedstrijden verreden onder leiding van starter Gerard, finish-rechter Marcel en Chris voor de administratie.
Het was een afvalrace: er werd 2x tegen elkaar gereden en de winnaar ging door naar de volgende ronde. Als er geen winnaar was werd er nog een beslissingsrit gereden.
Het ging er, onder aanmoediging van de omstanders, soms best fanatiek aan toe. 

De volgende dag dooide het, waardoor de wedstrijden voor volwassenen niet door konden gaan. 

IJsclub De Liede van 1889 © Chris Buzink 2017-2022